Welkom op de webpagina van Judoclub “Yoshi”

Judoclub “Yoshi” is opgericht op 1 april 1993 op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom.
Deze club is opgericht door hoofdtrainer / voorzitter Jan Bouterse. Zijn zoon Ton en dochter Annita assisteerden hem daarin.

Na begonnen te zijn in een kleine gymzaal met 20 kinderen, is judoclub “Yoshi” inmiddels al uitgegroeid tot een grote club met ruim 60 leden.
Wij trainen in de grote gymzaal van basisschool Lodijke (Ouderdinge 15). Hier hebben wij drie volledige wedstrijdmatten tot onze beschikking, welke sinds 2018 vernieuwd zijn.
De club is ondertussen zo groot geworden, dat we nu met drie groepen trainen. Deze groepen zijn ingedeeld naar leeftijd.

Het judosysteem waar wij gebruik van maken is de leer volgens Kawaishi. Wanneer de judoka verder bevorderd naar de zwarte band wordt ook een deel Kodokan in de judoka’s training toegevoegd. De zwarte band examens worden in het Kodokan afgenomen door het CJJF, waar wij als judovereniging bij zijn aangesloten.

Op dinsdagavond wordt er lesgegeven in 3 groepen. Deze zijn ingedeeld naar leeftijd.
De indeling van de 3 groepen ziet er als volgt uit:

Groep 1: 17.30 uur – 18.30 uur voor kinderen van 4 t/m 7 jaar
Training gegeven door: Jan Bouterse

Groep 2: 19.00 uur – 20.00 uur voor kinderen van 8 t/m 11 jaar
Training gegeven door: Jan Bouterse en Ton Bouterse
Bijgestaan door: Steven Bouterse, Theo Wuijts en Steffie de Wit

Groep 3: 20.15 uur – 21.30 uur voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen
Training gegeven door: Jan Bouterse en Ton Bouterse

Leeftijd en indeling onder voorbehoud

De trainingen worden gegeven door ervaren trainers en worden bijgestaan door judoka’s uit de eigen club.

De trainers:

Jan Bouterse 6e dan
Trainer-instructor A en in het bezit van EHBO

Ton Bouterse 4e dan
Trainer-instructor A en in bezit van EHBO sport, NGS-sportmasseur, sport- en bewegingsleider

Steven Bouterse 1e dan

Theo Wuijts 1e dan