2018 – 2022

2018: 25 jaar Judoclub Yoshi

In 2018 viert Judoclub Yoshi een kwart eeuw bestaan. Dit werd groots gevierd met verschillende activiteiten. ’s Ochtends was er een Mini-Maxi training. De training werd gegeven door Meester Jan en Meester Ton Er werden demonstraties gegeven en prijzen uitgedeeld. Daarna zijn de kleinere judoka’s een hapje gaan eten bij De Kombuis! De senioren zijn ’s Avonds gezellig gaan bowlen en waren uit eten geweest samen met het bestuur en de sponsoren.

Tijd ook voor een nieuwe judomat. We namen afscheid van de vertrouwde grijze en rode matten. Daarvoor in de plaats een mooie frisse geel en blauwe look.

2019: Judoclub Yoshi 3 dan graden rijker.

Tijd weer voor Dangraden examens. Dit keer voor de broers Steven en Yorick Bouterse en voor Jack van der Giesen. Voor judoclub Yoshi een speciaal moment, omdat Judoka Jack van der Giesen als G-Judoka zijn eerste dan behaalde.

Judoka’s Steven en Yorick Bouterse behaalde de 2de dan in judo. Lees verder.

2020: Vijfde dan Trainer Ton Bouterse

Op 28 januari wordt de training plots onderbroken. De Bestuursleden van de CJJF komen Ton Bouterse verrassen door hem te eren met de 5de dan judo. Ton wilde hier examen voor doen. Maar zijn reputatie haalde hem in. Op basis van uitzonderlijke prestaties voor de judoclub en de bond CJJF werd Ton dus beloond met de vijfde dan Judo. Lees verder.

2020: Corona en digitale lessen

2020 was voor de Judoclub geen goed jaar. In dit jaar kwam het beroemde Covid-19 virus om de hoek kijken. Judo als contactsport werd een lange tijd niet toegestaan. Dit zorgde er in de eerste instantie voor dat de judolessen een korte tijd niet doorgingen. De vereniging hield hoop snel de lessen weer op te starten, maar dit bleek moeilijker dan gedacht. Voor een lange tijd werd Judoclub Yoshi voor het eerst in 27 jaar maandenlang gesloten.

2021: Tweede lockdown en weer de eerste fysieke lessen

Nadat bleek dat de judolessen voor een lange tijd niet door gingen. Besloten trainers Steven, Wessel en Yorick digitale judolessen aan te bieden. In totaal werden 16 judolessen online gegeven. De judoka’s kregen les in Tendoku Renshu, beter bekend als schaduwjudo, judobewegingen en houdingen en in het Seiryoku Zenyo Kukumin Taiko, een vergeten warming-up kata uit het Kodokan judo.

Met mondkapje als trainer op de mat.

Met de eerste fysieke lessen was het vreemd. Met een mondkapje de mat op, maar we konden eindelijk weer met zijn allen de mat op. Dit was voor veel judoka’s erg fijn. Voor het ledenaantal was het Coronavirus niet zo vriendelijk. Door de lockdowns halveerde het ledenaantal.

Eerste les na lockdown

2022: Clubkampioenschappen en Jubilarissen stralen op de judomat

Sinds Corona waren er al lange tijd geen wedstrijden geweest. Hoogste tijd dus voor een clubkampioenschap. Naast de wedstrijd waren er ook demonstraties en een miniles van Trainer Ton Bouterse. De judoka’s straalden op de mat om onderlinge rivaliteit voor eens en altijd goed uit te vechten. Zo ook bij de senioren, waar de wedstrijd gestaakt moest worden. Steven brak helaas zijn been tijdens zijn wedstrijd met zijn broertje Wessel.

In 2022 waren er 3 jubilarissen die werden geëerd. Ton Bouterse (50 jaar judo), Steven Bouterse (25 jaar judo) en Nick Been (12,5 jaar).


In december waren er negen judoka’s die hun examen succesvol behaalde.

Reacties zijn gesloten.