In Memoriam: Trainer Ton Bouterse (1964-2023)

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat onze trainer Ton Bouterse op 2 maart 2023 is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Ton is 59 jaar geworden.

Ton startte in 1972 met judo bij Judoschool Za-Zen en ontwikkelde zich in de 50 jaar dat hij de judoport beoefende tot een ware meester in de judo. Met name de Tomoe Nage was een van zijn technieken waar hij vele tegenstanders mee verraste.

Velen judoka’s hebben les gehad op de verschillende judoscholen waar Ton met veel passie les gaf, waaronder natuurlijk onze eigen vereniging, Garami in Heerle en Yukio Tani in Huijbergen.

Ton was vroeger voor de judo regelmatig mee op reizen naar het buitenland om daar deel te nemen aan wedstrijden. Zo behaalde hij de eerste plaats op een toernooi te Denemarken in 1982. Later viel hij ook in de prijzen in onder andere Frankrijk, Spanje, Engeland en Schotland.

Vol trots vertelde hij laatst nog over zijn overwinning in Schotland, waarbij hij daar tegen verwachting in een sterkere en gevreesde Schotse tegenstander wist te verslaan in 2 seconden met een wurging.

In 1993 was hij samen met zijn zussen Lia en Annita en vader Jan Bouterse de gezamenlijke oprichters van onze judoclub.

In de laatste jaren was Ton erg actief in de technische commissie van Culturele Judo en Jiu-Jutsu Federatie CJJF, waar hij een grote rol speelde in de begeleiding en examinering van dan-graden examens van judoka’s.

In 2020 behaalde Ton nog zijn 5de dan-graad.

Gegevens uitvaart:

De uitvaart van Ton vindt plaats op woensdag 8 maart 2023 om half 3. De wens van Ton was om een donatie te doen op het KWF i.p.v. bloemen. KWF donatie: https://acties.kwf.nl/fundraisers/tonbouterse

De crematie kan ook via een streaming gevolgd worden via https://zoomenzegestede.nl/livestream/. Inlogcode: MF3euw (Let op hoofdlettergevoelig) Link kan worden teruggekeken tot 2 april 2023.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Een heel mooie mens, judomeester en bezieler is mij ontvallen.
    Dankbaar ben ik Ton gekend te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *