Uitslagen Wedstrijd Open Bilzen en Borgerhout

Judoka’s Judoclub Yoshi nemen deel aan wedstrijden.

Open Bilzen:

Op 18 februari stond de wedstrijd in Bilzen op de planning. Vanuit Judoclub Yoshi nam Riley Schetters deel aan het toernooi. Open Bilzen is een groot toernooi waar eventjes naar gereden moest worden. Het was voor Riley een lange tijd geleden en hij moest nog even goed in komen in de wedstrijdsferen. Riley had een zware poule en verloor helaas twee wedstrijden tegen tegenstanders die duidelijk sterker waren. In zijn laatste gevecht voor de 3de plaats had Riley duidelijker de overhand. Een score bleef helaas uit, waardoor de beslissing in de handen van de scheidsrechter lag, die voor de tegenstander van Riley koos.

Pré-toernooi Borgerhout:

Op 25 februari zijn zes judoka’s van Judoclub Yoshi naar Borgerhout afgereisd om daar zichzelf van hun beste kant te laten zien. Het toernooi, georganiseerd door Judoclub Yoshi-Kwai, was voor vele van onze judoka’s een kans om sinds lange tijd weer op de wedstrijdmat te staan.

Thomas Shelton moest even lang wachten tot hij aan de beurt was en had een poule van vier judoka’s. Thomas had zichzelf goed voorbereidt en ging de strijd goed aan. De nieuwe technieken waren echter nog best onwennig, waardoor Thomas niet helemaal stevig zijn mannetje kon staan. Meerdere keren kreeg hij net niet de kans om uit de worpen van de tegenstanders te stappen en verloor helaas zijn wedstrijd.

Thomas Shelton (rechts) werd 4de. Foto: Steven Bouterse

Riley Schetters mocht ook weer aan de slag. Hij had 4 tegenstanders en zette een prachtige wedstrijd neer. Zijn moeilijkste tegenstander maakte het Riley erg lastig, maar met een kleine instructie van trainer Steven wist Riley de tegenstander zijn favoriete worp keer op keer te blokkeren. Riley was erg goed in vorm en won uiteindelijk 2 van de 4 wedstrijden.

Riley Schetters (links) in actie. Foto: Steven Bouterse

Tess Kik en Emma Doets hadden kleine poules. Beide judoka’s hadden slechts 1 tegenstander. Tess wist haar tegenstander te overmeesteren en mocht zo de 1ste plaats in ontvangst nemen. Dit was de eerste wedstrijd van Tess en dat zorgde ervoor dat ze de judoclub erg trots had gemaakt.

1ste prijs voor Tess. Foto: Steven Bouterse

Emma had een moeilijke tegenstander en werd helaas op een manier gegrepen welke in Nederland verboden was, maar op dit toernooi wel was toegestaan. Dit zorgde ervoor dat Emma erg verrast was en ondanks een goede strijd niet de macht kon nemen over haar tegenstander.

Emma in strijd met haar tegenstander. Foto: Steven Bouterse

Dylan was als laatste aan de beurt. Hij wist het zijn tegenstanders moeilijk te maken. Toch raakte Dylan tot twee maal toe in een houdgreep terecht waar hij zichzelf niet meer uit kon bevrijden. Normaal zou in een poule van 3, twee maal tegen iedere tegenstander worden gestreden. Dit was bij dit toernooi niet van toepassing, waardoor Dylan het moest doen met de 3de plaats.

Dylan Reinderhoff (3de plaats) Foto: Steven Bouterse
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *