Uitnodiging Reünie 30-jarig bestaan Judoclub Yoshi

Beste (Oud-)leden van Judoclub “Yoshi”,

Dit jaar bestaat onze judoclub 30 jaar. Om dit te vieren organiseren wij op 22 april van 15.15 tot 18.15 een reünie. Ben jij ouder dan 16 jaar en ben je minimaal 5 jaar lid geweest van Judoclub “Yoshi”? Dan zijn jij en je partner van harte welkom om met ons, onder het genot van een hapje en drankje, deze dag met ons te vieren. Wees welkom om herinneringen op te halen en weer kriebels te krijgen om de mat op te gaan!

Locatie: Café de Mortier, Dubbelstraat 66 te Bergen op Zoom.

Heb je interesse? Dan vragen we je om jezelf en je partner aan te melden. Aanmelden kan voor 30 maart bij Jan Bouterse per telefoon 06-40381156, via WhatsApp of email: JBouterse@ziggo.nl

In Memoriam: Trainer Ton Bouterse (1964-2023)

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat onze trainer Ton Bouterse op 2 maart 2023 is overleden aan de gevolgen van darmkanker. Ton is 59 jaar geworden.

Ton startte in 1972 met judo bij Judoschool Za-Zen en ontwikkelde zich in de 50 jaar dat hij de judoport beoefende tot een ware meester in de judo. Met name de Tomoe Nage was een van zijn technieken waar hij vele tegenstanders mee verraste.

Velen judoka’s hebben les gehad op de verschillende judoscholen waar Ton met veel passie les gaf, waaronder natuurlijk onze eigen vereniging, Garami in Heerle en Yukio Tani in Huijbergen.

Ton was vroeger voor de judo regelmatig mee op reizen naar het buitenland om daar deel te nemen aan wedstrijden. Zo behaalde hij de eerste plaats op een toernooi te Denemarken in 1982. Later viel hij ook in de prijzen in onder andere Frankrijk, Spanje, Engeland en Schotland.

Vol trots vertelde hij laatst nog over zijn overwinning in Schotland, waarbij hij daar tegen verwachting in een sterkere en gevreesde Schotse tegenstander wist te verslaan in 2 seconden met een wurging.

In 1993 was hij samen met zijn zussen Lia en Annita en vader Jan Bouterse de gezamenlijke oprichters van onze judoclub.

In de laatste jaren was Ton erg actief in de technische commissie van Culturele Judo en Jiu-Jutsu Federatie CJJF, waar hij een grote rol speelde in de begeleiding en examinering van dan-graden examens van judoka’s.

In 2020 behaalde Ton nog zijn 5de dan-graad.

Gegevens uitvaart:

De uitvaart van Ton vindt plaats op woensdag 8 maart 2023 om half 3. De wens van Ton was om een donatie te doen op het KWF i.p.v. bloemen. KWF donatie: https://acties.kwf.nl/fundraisers/tonbouterse

De crematie kan ook via een streaming gevolgd worden via https://zoomenzegestede.nl/livestream/. Inlogcode: MF3euw (Let op hoofdlettergevoelig) Link kan worden teruggekeken tot 2 april 2023.

Judoka’s Yoshi genieten van toernooi

Op zaterdag 28 januari hebben 8 judoka’s van Yoshi deelgenomen aan het Wit en Gele Bandentoernooi te Oud Vossemeer.

Dani won van zijn tegenstanders en scoorde de 1ste prijs!

Locatie de Vossenkuil was omgetoverd tot een ware Dojo, met wedstrijdmatten, digitale scoreborden en een ruime publiekstribune.

De matten werden beschikbaar gesteld door de plaatselijke Judovereniging OVJV.

Het toernooi, welke werd georganiseerd door de CJJF (Culturele Judo en Jiu-Jitsu Federatie) was speciaal opgezet om de beginnende judoka uit te nodigen voor deelname aan toernooien.

Dit was het eerste toernooi welke na de coronaperiode werd georganiseerd.

Een viertal clubs hadden zich aangemeld voor het toernooi, wat een beetje een tegenvaller was voor de organisatie. Maar door de enthousiasme van de 25 deelnemers en het publiek kon er terug worden gekeken op een geslaagd toernooi.

Voordat de judoka’s werden ingedeeld werd er een leuke warming-up gegeven, dit zodat de judoka’s in de sfeer van het toernooi konden komen.

Bij de indeling kwamen de judoka’s allen gelijk op de mat en werden geselecteerd op leeftijd, band en postuur.

Zo was iedereen ingedeeld in poules en kon er begonnen worden met de wedstrijden. Op 2 matten werd er flink gestreden om de ereplaatsen. De eerste wedstrijden waren vooral voor de beginnende jeugd wat onwennig, maar na een paar wedstrijdjes ging het de judoka’s goed af.  

Aan het einde van de ochtend waren de wedstrijden klaar en konden de judoka’s hun prijzen in ontvangst nemen.

Van Judoclub Yoshi uit Bergen op Zoom deden 8 judoka’s mee aan het toernooi, en wisten leuke resultaten te behalen.

Voor Dani van Oosterhout kon de dag niet meer stuk, naast de eerste plaats in zijn poule mocht hij ook nog een stijlprijs in ontvangst nemen. Er waren 3 stijlprijzen te verdien voor de judoka, die met zijn of haar wedstrijd uitblonk.

De Yoshi judoka’s gingen naar huis met één 1e plaats, drie 2e plaatsen, twee 3e plaatsen en twee 4e plaatsen.

De uitslag was als volgt;

1e plaats; Dani van Oosterhout (plus stijlprijs)

2e plaats; Lindy van der Touw – Abel van Loon – Emma Doets

3e plaats; Thomas Shelton – Milo Noordover

4e plaats; Alex Mollenkopf – Emily van der Touw

Judoka’s, gefeliciteerd met jullie behaalde prijzen.

Judoclub Yoshi start jubileumjaar met extra proeflessen

Judoclub Yoshi bestaat dit jaar 30 jaar. Sinds 1993 is deze vereniging een ideale plek om kennis te maken met de judosport. Maak kennis met onze judovereniging en dit jaar met ons te vieren door middel van extra proeflessen. De extra proeflessen starten dit judoseizoen op dinsdag 17, 24 en 31 januari. De judolessen starten voor judoka’s t/m 12 jaar om 18.30 tot 19.30 en voor de senioren van 19.45 tot 21.00.

Judo is een sport voor jong en oud. Wij maken een op maat gemaakt programma om iedere judoka zo goed mogelijk te begeleiden naar zijn of haar einddoel. Van basis zelfverdediging, gewoon om in vorm te blijven, het uitvoeren van kata’s en demonstraties tot het behalen van de zwarte band in judo: De ervaren trainers zijn er om hun expertise met je te delen en er is plek voor iedereen.

De sport legt een nadruk op zelfverdediging. Bij judo leer je om gecontroleerd te vallen, tegenstanders te overmeesteren met werptechnieken om uiteindelijk de tegenstander te controleren met een houdgreep of armklemtechnieken.

Lijkt de sport je leuk? Ben je een oud-lid en heb je weer interesse? Kom dan langs bij bovengenoemde data in de sportzaal van basisschool de Lodijke.

Wil je je aanmelden of meer informatie? Stuur ons dan even een berichtje of neem contact op met de hoofdtrainer Jan Bouterse : 06 – 40381156

Bandexamens december 2022: Junioren Judo laten een mooi examen zien!

De geslaagde judoka’s met hun nieuwe band, samen met hun trainers!

Op dinsdag 13 december 2022 zijn bij Judoclub Yoshi de laatste examens van dit jaar afgenomen.
Negen judoka’s kregen de kans zichzelf van hun beste kans te laten zien. Tijdens het examen moesten deze judoka’s al hun nieuw aangeleerde technieken uitvoeren en daarnaast moesten zij in een korte wedstrijd laten zien hoe deze technieken in de praktijk toegepast konden worden.
In de eerste groep gingen vier judoka’s op voor hun witte band: Dani, Gijs, Valeria, en Rosa deden voor de eerste keer examen op onze judovereniging. Alle vier de judoka’s zijn geslaagd en mogen zich nu echte judoka’s noemen. Er was niet alleen een bandexamen, want ook Lydi kon zichzelf bewijzen en kreeg verdiende de oranje slip, waarmee zij een stap dichter bij de gele band is gekomen.

Naast de witte banders gingen bij de junioren vier ervaren judoka’s op voor hun oranje band. Daisy, Wisse, Riley en Alex gingen de strijd aan om van hun gele band een oranje band te maken. Ze hadden wat moeite met hun geheugen, maar nadat ze kort een verfrissing kregen werden de technieken toch goed uitgevoerd. Riley liet zelfs een paar technieken links uitgevoerd zien terwijl dit pas vanaf de oranje band van judoka’s wordt verwacht. Wisse en Daisy slaagde erin om binnen een minuut 14 worpen uit te voeren. Judoka Alex moest zijn best doen en dat wilde hij al te graag laten zien. Toen hij zijn favoriete worpen uit mocht voeren koos hij zijn grote zus Laura als sparringpartner en kon zo aan zijn grootouders laten zien wat hij in zijn mars had.

In de tweede groep mocht Giovanni zich in zijn eentje laten zien dat hij de gele band waard was en slaagde daarin met vlag en wimpel. Giovanni is nog maar kort lid van onze vereniging en maakte zulke grote stappen dat hij direct voor de gele band is opgegaan.

Eerste groep:
Vanuit de eerste groep, de junioren, zijn geslaagd:

Witte band: Gijs, Dani, Valeria en Rosa

Oranje band: Daisy, Wisse, Riley en Alex

Tweede groep:
Vanuit de tweede groep, de senioren, is geslaagd:

Gele band: Giovanni

Namens de trainers van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie band! We zijn trots op jullie!

Heb jij na het lezen van dit bericht ook interesse in de judosport. Kijk dan gauw op onze website www.judoclubyoshi.nl. Op 17, 24 en 31 januari 2023 kunt u weer proeven van de judosport bij onze club. Er starten dan extra proeflessen voor jong en oud.

Proeflessen bij Judoclub Yoshi

Zoals bij iedere start van onze judoseizoenen starten we ook nu weer met extra proeflessen bij Judoclub Yoshi.

Op dinsdag 13, 20 en 27 september zijn er mogelijkheden om extra te proeven van de judosport. De judolessen starten voor judokas t/m 12 jaar om 18.30 tot 19.30 en voor de senioren van 19.45 tot 21.00.

Judo is een sport voor jong en oud. Wij maken een op maat gemaakt programma om iedere judoka zo goed mogelijk te begeleiden naar zijn of haar einddoel. Van basis zelfverdediging of gewoon in vorm blijven of van demonstraties tot het behalen van de zwarte band in judo. Ervaren trainers zijn er om hun expertise met je te delen.

De sport legt een nadruk op zelfverdediging. Bij judo leer je om gecontroleerd te vallen, tegenstanders te overmeesteren met werptechnieken en uiteindelijk te controleren met een houdgreep of armklemtechnieken.

Lijkt de sport je leuk? Kom dan langs bij bovengenoemde data in de sportzaal van basisschool de Lodijke.

Wil je je aanmelden of meer informatie? Stuur ons dan even een berichtje of neem contact op met de hoofdtrainer Jan Bouterse : 06 – 40381156

Jubilarissen 2022: Nick Been

Vandaag in de spotlight: Nick Been.

Nick is een van de jubilarissen dit jaar. Bij de eerste judoles van het nieuwe seizoen mochten we Nick dan ook feliciteren met 12,5 jaar lid van Judoclub Yoshi en het beoefenen van de judosport!

Nick begon als jonge judoka bij Judoclub Yoshi en mag zich inmiddels met zijn bruine band zich tot de ervaren senioren benoemen.

Nick, van harte gefeliciteerd en op naar de volgende 12,5 jaar en volgende mijlpaal (eerste dan?).

Naast Nick hadden we nog twee jubilarissen: Lees hun verhaal hier: http://judoclubyoshi.nl/club-nieuws/jubilarissen-2022-steven-en-ton-bouterse/

Jubilarissen 2022: Steven en Ton Bouterse

Zoals ieder jaar worden de jubilarissen weer geëerd. Dit jaar een speciale combinatie van Jubilarissen.

Steven Bouterse behaalde dit jaar de mijlpaal van 25 jaar (een kwart eeuw) het beoefenen van de judosport en 25 jaar lid van Judoclub Yoshi. Steven begon in 1997 als 4-jarige judoka bij Judoclub Yoshi. Als zoon en kleinzoon van de trainers werd judo er met de paplepel ingegoten. 25 jaar lang kwam Steven op dinsdagavond trainen en vult nu ook al jaren zijn rol als judotrainer voor de hoge-banders in de eerste groep.

Trainer Ton Bouterse beoefent de judosport maar liefst 2x zo lang met een halve eeuw het beoefenen van de judosport. Met 50 jaar judo als ervaring, is Ton een wandelende encyclopedie van de judokennis. Al jaren is Meneer Ton een vaste factor op de mat, die in zijn judocarrière een legioen aan judoka’s heeft getraind van witte band tot zwarte band en hoger. In de regio speelt hij zijn rol als examinator voor dan-gradenexamens en als technische trainer. Voor Judoclub Yoshi is hij gewoon onze held.

Beide judoka’s van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke mijlpaal!

Bandexamens juni 2022: Een mooie set kleuren voor Judoclub Yoshi!

Op dinsdag 28 juni zijn bij Judoclub Yoshi weer bandexamens afgenomen. Zoals bij iedere afsluiting van het seizoen konden ook nu de judoka’s weer bewijzen dat zij de volgende band waard zijn. Dertien junioren en één senior waren genomineerd en lieten zich van hun beste kant zien. De nieuwe worpen en grepen die zij tijdens hun huidige band hadden aangeleerd werden deze avond door de judoka’s gedemonstreerd. Er was natuurlijk een kleine spanning of de judoka’s geslaagd waren, maar al snel kwam het verlossende woord dat alle judoka’s een nieuwe kleur mochten ontvangen. De judotrainers zijn enorm trots op de judoka’s en hun nieuwe gradatie.

Eerste groep:
Vanuit de eerste groep, de junioren, zijn geslaagd:

Witte band: Lindy en Bram

Gele band: Alex, Abel, Emily, Tessa, Emma, Thomas en Milo

Oranje band: Sam en Fabian

Groene band: Luna en Laura

Na de zomerstop mogen de gele-banders doorschuiven naar Meneer Ton, waar zij weer een stap verder gaan als ervaren judoka’s.

Tweede groep:

Vanuit de tweede groep ging Robi op voor zijn blauwe band. Robi moest even weer inkomen, maar ondanks dat verdiende hij toch zijn blauwe band.

Namens Judoclub Yoshi van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie nieuwe banden!