Clubkampioenschappen 2022: Voor de eerste keer weer op de wedstrijdmat in lange tijd.

De judoka’s van Judoclub Yoshi

Op dinsdag 14 juni zijn bij Judoclub Yoshi clubkampioenschappen gehouden. 25 judoka’s hadden publiek meegenomen en het was een mooie volle zaal. Op deze avond zouden de judoka’s tegen elkaar strijden om te kijken wie de clubkampioen zou worden in hun eigen klasse. In acht verschillende poules verdeeld over twee matten werden de wedstrijden afgenomen. Het was even wennen voor een aantal judoka’s, omdat dit voor hen de eerste keer was dat zij een judowedstrijd meededen. Voor de wat ervaren judoka’s was het een lange tijd geleden. De wedstrijdregels waren weer een beetje weggezakt, waardoor het even weer wennen was. Gelukkig hadden we goed geoefend om toch te zorgen dat het een succesvolle avond werd.

Tussen de wedstrijden door gaven Steven en Yorick een demonstratie van het Nage-no-kata. Een demonstratie die je moet laten zien voor het 1ste en 2de danexamen.

Ook Raymond mocht zichzelf van zijn beste kant laten zien. Hij wilde geen wedstrijd doen, maar liet wel aan het publiek een reeks van zijn favoriete judoworpen zien.

Raymond in actie

Ook Meneer Ton en Wessel lieten een korte demonstratie van armklem en bevrijdingstechnieken zien en hoe je jezelf daarin kon verdedigen.

De wedstrijd van de senioren viel helaas stil nadat trainer Steven met een misstap een flinke blessure opliep.

De avond eindigde met een groepsfoto en de prijsuitreikingen van de 8 poules die gedraaid waren.

Resultaten:

Poule 1

 1. Emma
 2. Emmelie
 3. Tessa
 4. Lindy

Poule 2

 1. Fabian
 2. Sam
 3. Senna

Poule 3

 1. Riley
 2. Daisy
 3. Wisse

Poule 4

 1. Abel
 2. Alex
 3. Bram
 4. Thomas

Poule 5

 1. Jordi
 2. Luna

Poule 6

 1. Milo
 2. Dean

Poule 7

 1. Robi
 2. Dylan
 3. Jorn

Poule 8 (onbepaald)

 1. Wessel en Yorick
 2. Steven (uitgevallen na blessure)

Einde Stage Lieke

De meivakantie is aangebroken en dat betekent dat we afscheid nemen van Juf Lieke! Lieke was afgelopen jaar bij ons stagiair en wilde graag kennis maken met de judosport. Helaas heeft ze inmiddels haar uren gemaakt en moeten we zullen we afscheid moeten nemen!

Lieke bedankt dat je bij ons bent terecht gekomen en namens alle judoka’s bedankt voor je hulp tijdens de judotrainingen! Succes met het afronden van je opleiding!

Proeflessen bij judoclub Yoshi, doe mee!

Demonstraties, kata en judotrainingen op maat.

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dan is het ook weer tijd om aan een nieuwe uitdaging te beginnen: JUDO!

Judoclub Yoshi biedt in februari weer de mogelijkheid om 3 keer gratis kennis te komen maken met de judosport. Op de dinsdagen 8, 15 en 22 februari zullen de lessen in het teken staan om nieuwe leden aan trekken. Judo is een leuke en interessante sport voor een kinderen vanaf 6 jaar, maar toch zeker ook voor de ouderen is er de mogelijkheid om eens te proberen wat judo inhoudt.

De veelzijdigheid aan technieken zorgt er voor dat je jarenlang, na het eenmaal verkregen judovirus, met veel plezier judo zal kunnen beoefenen.

De lessen worden verzorgd door ervaren trainers, die voor u en de kinderen klaar staan om de technieken op een leuke manier over te brengen.

De lessen worden gegeven in de Gymzaal van de Lodijkeschool, Ouderdinge 15 te Bergen op Zoom en wel in 2 groepen:

Met een leuke gevarieerde groep judoka’s!

Groep 1: 18.30 – 19.30 uur voor kinderen van 6 t/m 12 jaar

Groep 2: 19.45 – 21.00 uur voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen

Judoclub Yoshi is aangesloten bij de Culturele Judo en Jiu Jitsu Federatie. Deze verzorgt ook diverse activiteiten, waaronder 4 x per jaar een judotoernooi. De judoka’s worden dan per leeftijd en niveau ingedeeld. Verder zal judoclub Yoshi nog enkele malen per jaar deelnemen aan wedstrijden in de regio*. Je bent beslist niet verplicht om aan de wedstrijden deel te nemen, maar het is best leuk om jezelf eens een keer te meten met andere judoka’s.

Lijkt het je leuk om eens mee te doen grijp dan deze kans en ga meedoen, neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

Heb je nog vragen dan kun je contact opnemen met 0640381156.

En anders zien we je graag op proeflessen.

*I.v.m. de huidige coronaontwikkelingen zijn wedstrijden op dit moment niet van toepassing.

Discipline en respect staat bovenaan!

Hervatten fysieke judolessen.

Leden, ouders en verzorgers,

Allereerst allen een gezond en sportief 2022 toegewenst. Dinsdag 18 januari gaan we weer van start, met beide groepen. We houden ons zeker nog aan de corona regels zoals voorheen.
Hier nog wat opfris punten:

 • Kom 5 minuten voor aanvang van de les naar binnen. Kom niet te laat.
 • Ouders/ verzorgers kunnen hun kind bij de ingang afzetten en weer ophalen.
 • Voor de tweede groep geldt een QR- code vanaf 18 jaar.
 • Voor diegene die iets willen vragen of laten weten kunnen contact opnemen met Jan Bouterse 06-40381156.

Groep 1: 18.30 uur – 19.30 uur voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Groep 2: 19.45 uur – 21.00 uur voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen. 

Vanuit het bestuur hebben we een dringend verzoek om bij de minste klachten een zelftest te doen. Inmiddels zijn er drie leden die een positieve zelftest hebben.
Dus om iedereen te beschermen doe alsjeblief een zelftest voor dat je naar de training komt. Bij klachten, hoe gering ook, blijf thuis. Judo is en blijft een contactsport. Risico op besmetting is hoog, dus hou daar rekening mee.

Hopen voldoende te hebben ingelicht,

Namens het bestuur,

Judoclub Yoshi

Examens december 2021

Judoka’s eerste groep – Foto door Roberto Buth

Op zaterdag 11 december hebben judoka’s van Judoclub Yoshi hun bandexamens afgelegd. Speciaal hiervoor werd een extra training ingelast op een zaterdag, omdat de training vanwege de maatregelen niet op dinsdag door kon gaan.

In twee aparte groepen deden de judoka’s examen.

Eerste groep – Junioren

Bij de junioren gingen voor de witte band zes judoka’s op. Abel van Loon, Tessa Boschman, Milo Noordover, Alex Mollenkopf, Emily van der Touw en Emma Doets waren sinds september gestart met de judosport en behaalde allen met succes hun eerste officiële band. Vanaf nu mogen zij gaan trainen voor 2 gele slips welke nodig zijn voor het gele bandexamen!

Bij de ervaren junioren gingen Luna Coeck en Laura Badia op voor hun oranje band, Jordy van Tilburg voor zijn groene band en Fleur Buijs voor haar blauwe band. Voor Luna en Laura kwam het oranje bandexamen als een verassing, beide hadden nog maar net een slipexamen gedaan, maar mochten toch beiden op. De vier judoka’s moesten al hun nieuwe technieken laten zien en het examen afronden met een wedstrijd tegen hun trainer Steven Bouterse. Luna, Laura, Jordy en Fleur behaalde zo met succes hun examen en zorgde voor een mooie set nieuwe kleuren op de mat!


Aan alle junioren van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie nieuwe band! Heel veel succes met het trainen naar jullie volgende gradatie!


Tweede groep – Senioren

Lieke de Kock en Jorn van Zweden en hun trainers – Foto door Steven Bouterse

In de tweede groep hadden we twee band examens: Stagiaire Lieke de Kock behaalde haar witte band en Jorn van Zweden behaalde zijn groene band.

Lieke nam in de eerste groep eerst zelf een examen af voordat zij zelf het examen moest afleggen.

Beide judoka’s hadden hard getraind om hun examen succesvol af te leggen en lieten dat tijdens het examen ook zien.

Judoclub Yoshi is erg trots op hun judoka’s! Aan alle geslaagden van harte gefeliciteerd met het behalen van jullie band!

Online Judolessen (eind 2021)

Beste leden,

Helaas het is weer zo ver. De overheid heeft bepaald dat wij niet meer de mat op mogen. We betreuren dit omdat we al zo weinig hebben kunnen trainen de afgelopen jaren. We begrijpen echter wel dat het nodig is. Maar wees niet getreurd! We gaan niet stil zitten!

Directe start met digitale judolessen!

Om te zorgen dat we niet weer een lange tijd stil liggen pakken we net als vorig jaar weer de online lessen op. We wilden hier niet lang mee wachten, dus trainer Steven neemt jullie aankomende dinsdag weer mee de digitale judomat op. Mogelijk voegen andere trainers zich toe tijdens de lessen. Deze digitale judolessen zullen in ieder geval plaats vinden tot en met 21 december. 


Hoe doe je mee? 

Iedere judoka van judoclub Yoshi is welkom. We zouden het fijn vinden als zoveel mogelijk leden aanwezig zijn!

We doen de online training via Zoom: (Hiervoor kan je een app op je telefoon of laptop downloaden, maar het kan ook direct via de link zonder installatie!)

De digitale les start iedere dinsdag om 18:30 en duurt maximaal 40 min.

Hou dit bericht in de gaten, want iedere week is er een nieuwe link naar een nieuwe digitale les. We gaan niet altijd judo trainen. Dit keer gaan we ook kijken hoe het zit met jullie judokennis!

Digitale judoles 3 – 21 december:

Start om 18:30. We gaan aan de slag met een stuk Judotheorie, Japans en geschiedenis van de judosport. Tijdens deze les hoef je geen judopak aan te hebben. Als je wat wilt onthouden, zorg dan dat je een pen, papier en een stift hebt!


Link naar de digitale judoles: https://us04web.zoom.us/j/78574597161?pwd=OUowcm1KZUJ3aVB4MzZWbTdiUlRLZz09

Code voor als het via de link niet lukt:

Meeting ID: 785 7459 7161

Passcode: YoshiBOZ


Met vriendelijke groet,


Steven Bouterse

Overlijden Koos van Wezel

Vandaag heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Judoka Koos van Wezel donderdag 18 november is overleden. Koos kennen de meesten van ons als hoofdscheidsrechter tijdens judowedstrijden. De ervaren Judoka’s kennen Koos als voorzitter van de CJJF Judo examencommissie en van de kata en technische trainingen.

Koos, 8ste dan judo, zorgde altijd voor een lach op de judomat die hij bij iedereen over kon brengen. Zijn technische kennis en passie voor judo heeft menig judoka tot zwarte band geleid. Koos was de drijvende kracht achter Judovereniging Michigami uit Steenbergen.

Wij wensen namens Judoclub Yoshi familie van Koos en de judoka’s van Michigami veel sterkte toe. We gaan een fantastische man en een nog fantastischere judoka missen.